woot?

2012-01-27 | 21:00:55 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Okej, skriver in blogg.se i sökningsgrejsgrejkamojken och trycker på enter. Sidan laddas och är klar.Och så visas det såhär. WHAT?! När ändrades det här? Hänger jag efter? För jag visste inte om det här..

MEN jaja, idag är det fredag och på gympan var vi till sjöfartsskolan för att simma i bassängen i vågor/regn/blåst/mörker. Eller, ja, dom andra skulle simma, jag simma inte, kolla på ovanifrån.
Dom såg iallafall ut att ha riktigt roligt nere i kalla vattnet, och jag och några fler stod och skratta och umgicks lite där uppe på "hyllan" eller vad man nu ska kalla det.
När vi slutade började jag och syrran såsmåningom gå hemåt och när vi hade kommit halvvägs hem gick det upp för mig. HELG! Lyckan spred sig i kroppen, hade väntat på det en vecka! Så imorrn ska jag sova bort halva dagen och sen chilla resten av dagen.

Btw, har klippt pannlugg igen! Senast var i sjuan, men då hade jag inte rött hår, så det var lite annorlunda då.Ha det bra ♥UPDATE: såfort jag loggade ut från blogg.se så ser det ut såhär:Förvirrad.

inget bra svar

2012-01-23 | 22:08:17 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Fick just en fråga av min kära mor; Vad önskar jag mig i födelsedagspresent?Och då var koreanska, japanska saker uträknade, pengar hör även de till den kategorin.
Tyckte att jag var riktigt smart när jag svarade -riktigt stolt- "samsung galaxy s2". Det gick dock inte, det skulle vara i en mindre budget (eller hur man nu säger det). Ajdå. Nu fick jag problem.Nu skojjar jag inte, jag vet verkligen inte vad jag ska önska mig utöver pengar, galaxy s2 och koreanska/japanska saker. Om någon frågar efter en tv-serie svarar jag högst antagligen någonting i stil med "Heartstrings" (koreanskt), "Nazotoki wa Dinner no Ato De" (japanskt), "shining Inheritance" (koreanskt), "Ouran high school host club" (japanskt) och så fortsätter listan. Nå, men vad skulle du vilja ha för CD-skiva då? "2ne1, Big Bang, SHINee, SNSD, f(x), Super Junior, Mblaq, FT Island, Ukiss, B2st, Kara, T-ara, Miss A" and so on.. Alla från Korea.
Jaha. Men skulle du vilja ha kläder någonstans ifrån då, att vi skulle beställa från någon klädkedja? "Jaa... G-Market..!" Koreanskt.
Finns det verkligen ingenting utanför Korea/Japan som du skulle vilja ha?! Det börjar bli så. Jag blir mindre och mindre intresserad av Katy Perry, Lady Gaga, Nicki Minaj, Bruno Mars, Skillet, Skrillex, Evanescence och vad alla andra heter. Jag lyssnar nästan inte alls på deras musik längre, det är KPOP hela vägen för mig nuförtiden!

Så, jag vet verkligen inte, men jag ska fundera på det, och hitta ett riktigt bra svar till mamma!

Ha det bra ♥

37.0 vs 18.8

2012-01-23 | 17:13:19 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Igår var det presidentval här i Finland, och jag ska inte ljuga, jag har inte följt det så aktivt. Jag har inte ens vetat vad kandidaterna står för eller vad för parti dom ställer upp för. Jag har endast vetat namnen.
Vi fick dock ingen presidentkandidat igår, utan det gick vidare till en andra omgång, precis som förutspått. Sauli Niinistö och Pekka Haavisto är dom två kandidater som gick vidare.
Så nu ska jag försöka vara duktig och läsa på om dessa kandidater och sen följa nästa omgång lite bättre.

Vem är Finlands nästa president?

vs         

Sauli Niinistö                                                                                        Pekka Haavisto


Ha det bra ♥

Tankar om gymnasievalet

2012-01-17 | 17:57:48 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Jag går i nian, vårterminen, ca 3 månader tills jag slutar kyrkby högstadie (såvida jag inte lyckas faila ganska så stort med något viktigt ämne och blir underkänd och måste gå om.. kan ju hända!). Jag ska skicka in en ansökan till den skolan jag vill gå i efter KHS i februari/mars. Vet att jag vill gå Lusse (eller Ålands Gymnasium som det nu såfint heter nu för tiden). Men jag har inte en aning om vilken av två (finns fyra) linjer jag ska välja! Humanistiska eller naturvetenskap, det är frågan.

Sen Avancerad finska (A-språk) eller Fortsättnings finska (A2-språk)? Detta står om respektive ämnen:

”A-finska riktar sig till de studerande som fullföljt finska från årskurs fyra eller fem till årskurs nio i grundskolan. Du har stort intresse för finska och/eller personlig kontakt med det finska språket. A-finska består av sex obligatoriska kurser. Det första året läser du tre obligatoriska kurser.”

”A2-finska riktar sig till de studerande som fullföljt finska från årskurs fyra eller fem till årskurs nio i grundskolan. A2-finska på lyceet består av sju obligatoriska kurser och två valfria. Det första året läser du tre obligatoriska kurser.”

För det första: jag har inte ”stort intresse för finska”, men jag har ”personlig kontakt med det finska språket” (min mamma är finsk och hela hennes släkt bor i finskspråkiga områden i fasta Finland. Mormor kan i princip 'kan jag få smöret?' på svenska..). Min mamma pratar finska med mig hemma (och annars också) så jag förstår det folk säger. Problemet är att jag kan inte svara. Och jag kan inte grammatiken. Så därför skulle jag egentligen borda gå en mellankurs. ”liteavanceradmenändåinteförsvårfinskakursförtrögskallarsomfattarvadmansägermenintekansvaramedmeräntvåorditaget-kurs” skulle passa mig perfekt! Det skulle dessutom vara så mycket lättare att veta vilken kurs jag ska ta om jag skulle kunna få en rekomendation av min finska lärare. Men nu är det så att vi inte har haft en eller två finska lärare under tre år. Nej, vi har haft minst fem lärare. Under två och ett halvt år. Anna-Greta hade vi längst, men det var ju i sjuan, så tror inte att hon kan hjälpa mig så mycket..

Sen, vilken linje? Inte Hälsa & Idrott (är inte så aktiv och hurtig av mig, skulle inte orka, och det intresserar mig inte) och Estetiska linjen (vill kunna dansa och sjunga och allt det där, men man måste vara elev på musikinstitutet vilket jag inte är-och orkar inte bli-). Då har jag bara Humanistiska och Naturvetenskaps linjen kvar. Vill läsa lång matte (om den inte är för svår) och gärna lång fysik, kemi, vilket man inte kan göra om man går humanistiska linjen. Problem, för jag vill läsa psykologi. Då finns ju valet att välja det som valfritt ämne, men jag vill även gå drama. Det innebär 5 möjliga kurser, men jag kan bara välja tre. En psykologi kurs, två drama. Men tänk om jag ångrar mig då? Eller att jag ändå skulle måsta gå ännu en psykologikurs? Nej, då tar jag två psykologikurser och en drama. Men nej vänta. Jag vill ju inte ha alltför mycket psykologi, det kanske är svårt? Och om jag ändå har en massa jobbiga ämnen, då kan jag ju välja så att jag har en kurs psykologi och två drama. Jo, så gör jag. Eller?

Så snurrar mina tankar just nu, och gör att jag blir stressad, känner pressen och får prestationsångest. Tänk om jag inte alls kommer in på Lusse? Vad gör jag då!? Sticker till Handels aka företagsekonomi? Sticker till Tumba och läser japanska? Men det är ju i Sverige. Då måste jag ju flytta hemifrån. Och hitta eget boende, ett jobb och en massa annat. Dessutom är det svårare att komma in på svenska skolor, right? Eller är det bara efter gymnasiet? Nej, jag vet inte vad jag ska göra.

Ska jag ta ett år på Folkis? Nej, det vill jag inte. Vet inte varför. Känns bara inte som min grej. Men sabbatsår då? Och jobba ihop pengar? Nej, jag kommer inte komma in i pluggandet lika lätt då sen när jag faktiskt ska plugga igen. Men VAD SKA JAG GÖRA DÅ!? Jag har inte den fetaste aning.

duktig

2012-01-14 | 20:28:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jahaja, idag har jag varit en duktig tjej, har rengjort den där jäkla diskmaskinen! Äckligt och jobbigt var det, speciellt med tanke på att jag fortfarande har träningsvärk sen boxersizen igår! Men det gick bra endå och jag lyckades till och med att rengöra micron efter det trots att jag inte egentligen skulle ha orkat..

Är iaf fortfarande ganska slut i armarna sen boxersizen igår, har nog inte jobbat sådär hårt på ett tag.. Otränad man är här nu! Och nästa vecka är det cirkelträning, avskyr det! Det är alltid så sjukt jobbigt och jag lyckas alltid skada mig om jag ännu inte har skadat mig. Och veckan efter det volleyboll och en halvtimme styrka var det planerat. Härligt.Jag just nu... (bild från google)

Har btw bästa HK-gruppen nu! Iom att vi är 20 stycken i min klass så är vi 5 pers i varje grupp (dvs 4x5). I min grupp är det förutom jag Tobbe, Janica, Julia och Tilda. (förhoppningsvis) bästa gruppen ever. Vi har HK på fredagar, 3:e och 4:e timmen, mellan lunchen och mellanmålet och sen har vi gympa, så det blir en ganska chill dag.

Nejmen nu ska jag fortsätta se på Hotaru no Hikari och äta hallonlakritsskallarna jag inhandlade idag!

← tror seröst att det kan vara en av de godaste godisarna ever!

Ha det bra ♥

eargasm

2012-01-09 | 19:25:42 | Kategori: KPOP | 2 kommentarer
LOVELY ♥

Har nog hittat bästa radiokanalen ever!!

Big B Radio-KPOP ♥

En kanal helt dedikerad till KPOP! Lyssnar på den juat nu och jag är frälst. Äntligen har jag hittat något sånt här. Synd bara att det inte går att lyssna på den på mobilen.. om jag skulle ha internet på den lilla skrothögen så visst, men jag har inte det så..

Har dessutom på samma gång hittat lite fler kanaler, så jag ska nog klara av att fylla öronen med häärlig musik
\ ( * w * ) /
Ha det bra ♥

Chibi

2012-01-08 | 14:46:16 | Kategori: Bilder | 0 kommentarer
Hallojsan!

Nytt år och nya utmaningar.. Ska kämpa på bra och hoppas att alla får ett jättebra 2012, trots att världen går under iår (haha).

Idag har jag inte gjort så mycket annat än att rita.. och jag ska rita mer! Hittills har jag hunnit med 3 chibis och ett öga (som jag förövrigt var så smart att rita i hörnet på pappret, snyggare kan det väl inte bli?!).

Gjorde denna till min kära syster, som ville ha den i sin planeringskalender? eller något sånt..

Inte så bra bilder, men jag orkar inte fota om dom så..

Ha det bra♥

Btw, imorrn börjar skolan! Vet inte om jag är glad eller ledsen över det.. som vanligt.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus